Geschiedenis

De geschiedenis van de club

Curling Club Tilburg is opgericht in september 1972. Er werd toen nog gespeeld op het ijs in de 'oude' ijsbaan, de Pelikaanhal aan de Le Sage ten Broekstraat. De club is ontstaan doordat enkele leden van de ijshockey vereniging Tilburg Trappers indertijd in contact kwamen met curling tijdens bezoeken aan clubs van de Canadese militaire bases in

Duitsland. Daar was in de meeste gevallen naast de ijshockey baan ook een curling baan.

Dit contact groeide uit tot het oprichten van een curling club in Tilburg. Bij de oprichting van de club op 21 september 1972 waren er 18 leden.

 

De curling club kreeg de beschikking over de ijsbaan tijdens 2 uur in de week. Inmiddels is dit 3 uur. Hoewel het niet ideaal is om op ijshockey-ijs te moeten spelen, zijn er toch in de loop van de jaren mooie prestaties geleverd door leden van de Curling Club Tilburg. In 1982 reeds werd een team van CCT kampioen in de Nederlandse competitie. Deze prestatie is nadien diverse malen herhaald.

 

Vele jaren hebben Tilburgse teams meegedaan aan toernooien in binnenland

(het internationale toernooi om de Windmill Cup) en buitenland (populair waren de toernooien van de Canadese militairen in Lahr en Baden Hills).

Ook nu nog gaan er regelmatig leden naar toernooien in bijv. Hamburg, Baden Hills, Luxemburg en Viry (Parijs).

 

Het enige internationale toernooi dat in Nederland wordt gehouden is het toernooi om de Windmill Cup, gestart in 1974 in Utrecht. Ieder jaar wordt het toernooi op een andere locatie in Nederland gehouden, voor het eerst in Tilburg bij de ingebruikname van de nieuwe ijsbaan in Stappegoor in 1998. Sindsdien heeft CCT het toernooi al enkele malen mogen organiseren.

 

In de topsport is de laatste jaren enige activiteit ontplooid. In 1996 is een dames team van CCT naar de Europese Kampioenschappen gegaan in Kopenhagen. Sindsdien zijn enkele van de dames doorgegaan met de topsport en zijn zij in 1997, 1998 en 2000 ook voor Nederland uitgekomen op de Europese Kampioenschappen. Als gevolg hiervan zijn de teams genomineerd geweest voor de sportploeg van het jaar van de gemeente Tilburg.

 

In april 2003 hebben 2 van de dames van CCT zelfs gespeeld

in de Wereld Kampioenschappen voor senioren in het Canadese

Winnipeg. In februari 1996 heeft CCT de bezigheden zelfs

eenmalig naar buiten kunnen verhuizen, toen het ijs in een van

de vijvers in de Reeshof zo dik was dat de curling stenen er niet

doorheen gingen. We hebben onder ruime belangstelling op

natuurijs curling gespeeld.

 

Zo blijven de leden van de CCT altijd wel bezig.

 

Vanaf 2007 doet de CCT mee aan Try-out sports. Een gemeentelijk programma om scholieren aan het sporten te krijgen.

Sindsdien heeft de CCT een stabiele bezetting van jeugdleden op de donderdagavond van half 8 tot half 9. Vanaf 2015 zijn enkelen van hen zelfs geselecteerd voor het nationale junioren team.

 

De geschiedenis heeft vele leuke momenten opgeleverd waarop we met plezier kunnen terug kijken. En de geschiedenis gaat door, want de activiteiten van vandaag is de geschiedenis van morgen.

 

 

OVER CURLING CLUB TILBURG

 

Curling Club Tilburg is een actieve en gezellige vereniging. Curlers van jong tot oud en van beginner tot topsport beoefenen de curlingsport.

Copyright @ All rights reserved

CONTACT

 

info@curlingclubtilburg.nl

www.curlingclubtilburg.nl