clubinfo

Navigeer snel naar:

Als je na een clinic, beginnerscursus of het gebruik van een knipkaart besluit om door te gaan met curling kun je het beste lid worden van onze vereniging. Tijdens het seizoen zijn de leden elke donderdagavond tussen 19.30 en 22.30 uur welkom op het ijs om te trainen of een wedstrijd te spelen voor het plezier of voor de clubkampioenschappen. 

Wie kunnen er lid worden?

Omdat curling beoefend kan worden op alle verschillende niveaus en met verschillende intensiteiten zonder dat het wegneemt van het speelplezier is curling een sport voor jong en oud. Curling is niet alleen toegankelijk voor mensen van alle leeftijden je kan ook genieten van de sport als je minder goed ter been bent. Mocht je geen slidings kunnen maken dan kan met behulp van een speciale “gooi stok” ook staand of vanuit een rolstoel mee gespeeld worden met de rest van de club. Daarom bieden wij als club mogelijkheden aan voor jeugd, volwassenen en mindervaliden.

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden kun je klikken op onderstaande links. 

Lidmaatschap

Ons seizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus met gemiddeld 34 speelavonden. Als je lid wordt tijdens het seizoen, worden de kosten naar evenredigheid berekend.

< 22 jaar  19:30 – 20:30 uur   € 90,-

< 22 jaar  19:30 – 22:30 uur   € 120,-

> 21 jaar  19:30 – 22:30 uur   €  205,-

Aanmelden kan via onze contactpagina.

Als je lid wordt aansluitend aan een beginnerscursus en/of gebruikte knipkaart, dan worden de kosten hiervan op de lidmaatschapskosten in mindering gebracht.

Curling Club Tilburg curlingstenen
Curling Club Tilburg curlingstenen
Curling Club Tilburg scorebord

Deeltijd lidmaatschap

Als je na de beginnerscursus wel wilt komen curlen, maar niet elke donderdagavond kan. Dan hebben we een deeltijd lidmaatschap. Dan betaal je voor 15 avonden, waarna je nog extra avonden bij kan kopen.

Kosten:

Lidmaatschap 15 avonden € 125,-

Per extra avond € 8,-

Losse prijs per avond, zonder lidmaatschap € 10,-

Heb je interesse of vragen? Neem dan graag contact met ons op.

Logo Tilburg international club
Logo Tilburg international club

Partners

Tilburg International Club

In het seizoen 2022/2023 zijn we gestart met de samenwerking met Tilburg International Club. Als lid van Tilburg International Club kun je profiteren van de volgende voordelen:

  • 10% korting op ons lidmaatschap.
  • Gedurende elk seizoen organiseren we speciale groepslessen exclusief voor leden van Tilburg International Club.
 
Partner worden?
Op zoek naar partners voor leuke activiteiten? Wil je iets extra’s bieden aan je leden of werknemers? Neem dan contact met ons op .

Over de club

Curling Club Tilburg is opgericht op 21 september 1972 door enkele leden van de ijshockeyvereniging Tilburg Trappers die tijdens bezoeken aan clubs van de Canadese militaire bases in Duitsland ook kennis maakten met curling. Er werd gestart met 18 leden in de Pellikaanhal. In 1998 werd de  thuisbasis IJssportcentrum Stappegoor.

Vele jaren bestond de vereniging alleen uit volwassenen. In 2007 is besloten om de club uit te breiden met jeugdleden en daarvoor het aantal speeluren op de wekelijkse clubavond te verhogen van 2 naar 3 uur. Vanaf dat jaar doet CCT ook mee aan Try-out Sports, een gemeentelijk programma om scholieren aan het sporten te krijgen. Sindsdien heeft CCT een stabiele bezetting van jeugdleden op de donderdagavond van half 8 tot half 9. Vanaf 2015 zijn enkelen van hen zelfs geselecteerd voor het nationale juniorenteam.

In de loop van de jaren zijn door leden van de Curling Club Tilburg mooie prestaties geleverd. In 1982 reeds werd voor de eerste keer een team van CCT kampioen in de Nederlandse competitie. Deze prestatie is nadien diverse malen herhaald.

Naast de competitie hebben verschillende Tilburgse teams meegedaan aan toernooien in binnen- en buitenland. In 1996 heeft een damesteam van CCT deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Kopenhagen. Enkele van de dames zijn doorgegaan met de topsport en zijn ook in 1997, 1998 en 2000 voor Nederland uitgekomen op de Europese Kampioenschappen.

In april 2003 hebben 2 dames van CCT zelfs gespeeld in de Wereld Kampioenschappen voor senioren in het Canadese Winnipeg. Daarna werd het even wat rustiger totdat vanaf 2012 tot 2017 weer afvaardiging kwam vanuit CCT naar het EK-c en -b, WK mixed en WK mixed doubles. In 2014 is zelfs het EK-c gewonnen op Nederlands curling ijs in Zoetermeer. Hieruit, volgde ook een nominatie voor sportvrouw van het jaar voor een van onze leden.

In 2017 werd door het  Nederlands juniorenteam met 3 jongens van CCT deelgenomen aan het European Youth Olympic Festival in in Turkije. Hier werd een zilveren medaille behaald en bovendien werd het team verkozen tot Tilburgse Sportploeg van het jaar 2017.

Sinds deze tijd hebben wij elk jaar leden gehad die in het talentenprogramma van Nederland mee spelen. Vanuit hier doen onze leden ook mee aan internationale toernooien zoals de Wereldkampioenschappen junioren en zelf in 2019 met het WK Heren.

De geschiedenis heeft vele mooie en leuke momenten opgeleverd. En de geschiedenis gaat door, want de activiteiten van vandaag is de geschiedenis van morgen.

© 2022 – Curling Club Tilburg